سلامت

۱۳ ماده غذایی آلوده به آفت‌کش

فهرست ۱۳ ماده غذایی و محصول آغشته به آفت‌کش که سلامتی انسان را تهدید می‌کنند بررسی می‌کنیم. شما از کدام‌یک از این محصولات آلوده به سموم کشاورزی استفاده می‌کنید؟ با جالینو همراه باشید.

مقالات متعددی تاکنون برای راهنمایی مصرف کنندگان مواد غذایی به دوری از محصولات آلوده به علف‌کش‌ها منتشر شده است. این مقالات به ما یادآوری می‌کنند که هنوز هم می‌توانیم کارهای زیادی برای بهبود مواد مصرفی و غذای خود انجام دهیم.

به طور تقریبی برای تولید حدود ۷۰ درصد از خوراکی‌های غیر ارگانیک حداقل یک سم آفت‌کش استفاده شده است.

اغلب اوقات تعداد آفت‌کش مورد استفاده بسیار بیشتر است. برای تولید کلم برگ غیر ارگانیک تا ۱۸ نوع علف‌کش استفاده می‌شود!

بر اساس گزارش آژانس حفاظت از محیط زیست امریکا، رایج‌ترین آلودگی شیمیایی کلم استفاده از علف‌کش داکتال است. این ماده شیمیایی به دلیل سرطان‌زا بودن برای انسان از سال ۲۰۰۹ در اروپا ممنوع شده است. در ایران برای تولید برخی از پیازها از آن استفاده می‌شود.

نکته مهمی که وجود دارد این است که اغلب افراد در رژیم‌های غذایی به سبزیجات و میوه‌های بیشتری احتیاج دارند.

محصولات کشاورزی آلوده به علف‌کش

در آزمایشاتی که برای بررسی میزان آلودگی محصولات به سموم کشاورزی انجام می‌شود، میوه و سبزیجات به همان شکلی که مورد استفاده قرار می‌گیرند، آزمایش می‌شوند. به عنوان مثال، موزها را قبل از آزمایش پوست گرفته و سایر میوه‌ها هم شسته می‌شوند.

اما توجه داشته باشید که شستن و پوست گرفتن میوه‌ها و سبزیجات، باقیمانده سموم دفع آفات را از بین نمی‌برد.

بیش از ۷۰ درصد از محصولات غیر ارگانیک آزمایش شده، آغشته به آفت‌کش‌ها هستند. این‌گونه می‌توان نتیجه گرفت که محصول تولیدی غیر ارگانیک مساوی است با استفاده از علف‌کش.

در بیش از ۹۰ درصد از نمونه‌های توت فرنگی، سیب، آلبالو، اسفناج، شلیل و کلم از دو یا چند سم آفت‌کش استفاده می‌شود.

به طور متوسط در کلم برگ (با کلم پیچ اشتباه نگیرید) و اسفناج، نسبت به وزن آن بین ۱.۱ تا ۱.۸ برابر بیشتر از سایر محصولات از سموم کشاورزی برای دفع آفات استفاده می‌شود.

میوه و سبزیجات
میوه و سبزیجات

سموم خطرناک نئونیکوتینوئید

سموم خطرناک نئونیکوتینوئید به طور تقریبی در یک پنجم از میوه‌ها و سبزیجاتی که انسان از آن‌ها میخورد، تشخیص داده شده است. این سموم می‌تواند به کودکان و جنین در حال رشد آسیب برساند.

سه سم خطرناک ایمیداکلوپراید، کلوتیانیدین و تیامتوکسام جزو این گروه محسوب می‌شوند که استفاده از آن در اغلب کشورهای اروپایی ممنوع شده است.

برخی از این سموم در سیب زمینی، اسفناج و کاهو یافت می‌شود. آلودگی به علف‌کش نئونیکوتینوئید در گیلاس و آلبالو، هندوانه و توت فرنگی هم مشاهده شده است.

۱۳ ماده غذایی آلوده به آفت‌کش

  1. توت فرنگی
  2. گیلاس
  3. آلبالو
  4. کرفس
  5. اسفناج
  6. کلم برگ
  7. سیب
  8. انگور
  9. هلو
  10. شلیل
  11. گلابی
  12. گوجه فرنگی
  13. سیب زمینی

توجه: فلفل تند را هم می‌توان به فهرست بالا اضافه کرد.

این فهرست به شما کمک می‌کند تا از میوه‌ها و سبزیجات آلوده به سموم کشاورزی دوری کنید. توصیه می‌شود تا جای ممکن محصولات ارگانیک را خریداری کنید یا پرورش دهید. اما اگر بودجه و فضای کافی برای آن وجود ندارد یا امکان خرید محصولات ارگانیک میسر نیست، از فهرست زیر کمک بگیرید.

مواد غذایی پاک و ارگانیک
مواد غذایی پاک و ارگانیک

۱۵ ماده غذایی پاک و ارگانیک

  1. آووکادو
  2. آناناس
  3. پاپایا
  4. پیاز
  5. نخود فرنگی منجمد
  6. بادمجان
  7. مارچوبه
  8. ذرت شیرین
  9. گل کلم
  10. کلم پیچ
  11. کلم بروکلی
  12. قارچ
  13. طالبی
  14. خربزه
  15. کیوی

فهرست ۱۵ ماده غذایی پاک و ارگانیک شامل محصولاتی است که به احتمال خیلی بالایی در تولید آن از سموم علف‌کش استفاده نمی‌شود.

نکات مهم در رابطه با محصولات کشاورزی ارگانیک

آووکادو و ذرت شیرین در حال حاضر جزو پاک‌ترین محصولات کشاورزی هستند و کمتر از ۲ درصد از نمونه‌ها آغشته به سموم دفع آفات هستند.

بیش از ۸۰ درصد از محصولات آناناس، پاپایا، مارچوبه، پیاز و کلم پیچ عاری از مواد آفت‌کش هستند.

در هیچ یک از مواد غذایی موجود در لیست ۱۵ تایی ارگانیک، بیش از ۴ سم مضر استفاده نشده است.

توجه: برخی از ذرت‌های شیرین از دانه‌های تراریخته رشد می‌کنند. بنابراین بهتر است پیش از خرید به ارگانیک بودن آن توجه کنید.

کشمش و علف‌کش
کشمش و علف‌کش

کشمش و علف‌کش

در رتبه‌بندی محصولات ارگانیک در سال جاری باید به میوه‌های خشک نیز توجه داشت. یکی از این موارد کشمش است.

آنچه که مورد تعجب و شگفت‌انگیز است، میزان استفاده از سموم در تولید انگور به شمار می‌رود. در واقع کشمش بسیار آلوده‌تر از توت فرنگی، شلیل، سیب و گیلاس محسوب می‌شود.

در حدود ۹۹ درصد از هر کشمش تولیدی حداقل از دو سم دفع آفات استفاده شده است.

حتی کشمش ارگانیک هم به برخی از سموم آلوده است. هرچند به طور کلی بهتر از کشمش غیر ارگانیک است.

توجه به مصرف میوه و سبزیجات

این فهرست به هیچ وجه نباید شما را از خوردن میوه و سبزیجات باز دارد. اما باید در مقابل کشاورزی مدرن و شیمیایی با احتیاط عمل کنید.

استفاده از مواد شیمیایی، سموم، آفت‌کش یا علف‌کش برای از بین بردن علف‌های هرز، میکروب‌ها، آفات و سایر موارد ناخواسته در کشاورزی کاربرد دارد. اما از طرفی موجب از بین رفتن سلامت خاک و میکروب‌های مفید نیز می‌شود.

سموم آفت‌کش با بیماری‌های مختلفی همچون برخی سرطان‌ها، بیش فعالی، بیماری اوتیسم، پارکینسون و سایر موارد مرتبط است.

مطالب وب‌سایت جالینو از معتبرترین منابع خارجی ترجمه می‌شود و جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد. پیش از استفاده از این مطالب حتما با پزشک خود مشورت کنید.

منبع
Dr.Axe

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا