میوه

خواص کیوی

کیوی، سلامت پوست، سرشار از ویتامین C، مقابله با سرطان

کیوی میوه‌ای کوچک با شگفتی‌های بسیار است. معروف‌ترین گونه کیوی، Actinidia Deliciosa است که معمولا با نام کیوی هایوارد شناخته می‌شود. این میوه، کوچک و بیضی شکل و دارای پوستی کرک‌دار و قهوه‌ای رنگ است. میوه‌ی آن، سبز زمردی نیمه شفاف با رگه‌های سفید است و هسته‌هایی سیاه دارد. طعم کیوی منحصر به فرد است که شاید مخلوطی از توت فرنگی و موز را بتوان مشابه آن دانست. با جالینو همراه باشید.

خواص کیوی

کیوی، میوه بومی شمال چین است و در اوایل قرن بیستم به نیوزلند وارد شد. این میوه به دلیل شباهت بسیار با پرنده کیوی، نماد ملی کشور نیوزلند که پرنده‌ای کوچک، قهوه‌ای و کرک‌دار است؛ Kiwifruit نام‌گذاری شده است. میوه کیوی بسیار مغذی است و کالری کمی دارد. کیوی از حیث طبقه‌بندی نوعی توت به شمار می‌رود. یکی از مهم‌ترین مزایای کیوی، خواب بهتر و سلامت پوست است. این میوه به طور متوسط ۵۴ کالری انرژی دارد.

خواص کیوی

خواص کیوی در مقابله با سرطان

کیوی از جهش ژن‌هایی که ممکن است روند سرطان را آغاز کنند، جلوگیری می‌کند. نیترات سرطان‌زا، هنگام سیگار کشیدن یا کباب کردن غذاها تولید می‌شود. کیوی برای پیشگیری از این فرایند در بدن موثر است.

کیوی از حیث داشتن آنتی اکسیدان طبیعی، رتبه چهارم را دارد. این میوه در کنار میوه‌های قرمز رنگ، حاوی سطح بالایی از بتاکاروتن است. کیوی منبع غنی از فیبر غذایی است. فیبر، زمان هضم و گوارش را تسریع می‌بخشد.

کیوی یکی از معدود میوه‌هایی است که هنگام رسیدن نیز سبز است. این رنگ به دلیل وجود کلروفیل زیاد آن است. مطالعات متعدد نشان داده است که کلروفیلین (ماده‌ای مشتق شده از کلروفیل) بازدارنده ایجاد سرطان در کبد است.

داشتن پوستی سالم از خواص کیوی

کلاژن، نوعی پروتئین است و ترکیب اصلی پوست بدن را تشکیل می‌دهد. کلاژن به ویتامین C وابسته است. این ویتامین، ماده‌ای ضروری و نوعی آنتی اکسیدان است. ویتامین C از آسیب ناشی از نور خورشید، آلودگی و دود جلوگیری می‌کند. همچنین چین و چروک را صاف می‌کند و بافت پوست را بهبود می‌بخشد.

خواص کیوی

سلامت قلب

فیبر و پتاسیم موجود در کیوی، موجب سلامت قلب می‌شود. افزایش مصرف پتاسیم همراه با کاهش سدیم، می‌تواند به کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی کمک کند. افرادی که روزانه ۴ گرم پتاسیم مصرف می‌کنند، نارسایی قلبی آن‌ها تا ۵۰ درصد کاهش می‌یابد.

مصرف پتاسیم همچنین با کاهش خطر سکته مغزی، محافظت در برابر از دست دادن توده عضلانی، حفظ تراکم استخوان و کاهش سنگ کلیه همراه است. کیوی می‌تواند به کاهش فشار خون کمک کند. مصرف زیاد سدیم عامل اصلی فشار خون بالا است. با این حال، مصرف کم پتاسیم نیز یک عامل خطر محسوب می‌شود.

جلوگیری از یبوست

مطالعات متعدد نشان داده‌اند که کیوی، ملین است و می‌تواند به عنوان یک مکمل غذایی به خصوص برای افراد مبتلا به یبوست استفاده شود.

مواد مغذی کیوی

یک کیوی متوسط، مقدار ۴۲ کالری انرژی، ۰/۸ گرم پروتئین، ۰/۴ گرم چربی، ۲/۱ گرم فیبر و مقادیری ویتامین C، ویتامین A، آهن، پتاسیم و فولات دارد. این میوه همچنین به میزان ناچیزی ویتامین E، مس، ویتامین K، منیزیم و فسفر نیز دارد. لازم به ذکر است که مقدار ویتامین C کیوی، بیشتر از تمام میوه‌ها است.

خواص کیوی

چند راهنمایی مفید برای استفاده و ترکیب کیوی در رژیم غذایی

یک کیوی رسیده را از وسط به دو نیم تقسیم کنید. پوست آن را جدا نکنید و کیوی را با قاشق میل کنید. به این ترتیب که از هر کدام از نیمه‌ها به عنوان کاسه‌ای طبیعی استفاده کنید.

با استفاده از میوه‌های کیوی، آناناس، انبه و توت فرنگی، کوکتل میوه‌ای استوایی تهیه کنید. می‌توانید از کمی عسل برای شیرینی بیشتر آن استفاده کنید.

با استفاده از کیوی، اسفناج، سیب و گلابی، اسموتی میوه‌های سبز تهیه کنید.

همچنین می‌توانید کیوی را به صورت قطعه شده فریز کنید و در یک روز گرم به عنوان میان وعده یا دسر میل کنید.

مطالب وب‌سایت جالینو از معتبرترین منابع خارجی ترجمه می‌شود و جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد. پیش از استفاده از این مطالب حتما با پزشک خود مشورت کنید.

منبع
Natural Food BenefitsMNT

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا