
نام آووکادو که به دلیل شکل و ظاهر چرم مانند آن به گلابی تمساح نیز معروف است، از کلمهی Ahuacatl که در تمدن آزتک مورد استفاده قرار میگرفته مشتق شده است. درخت آووکادو درختی همیشه سبز است که میتواند تا ارتفاع ۲۰ متری رشد کند. برای آگاهی از فواید و خواص آووکادو با جالینو همراه باشید.
ویژگیهای ظاهری آووکادو
دهها گونهی مختلف از این میوه وجود دارد که بر حسب اندازه، ظاهر، کیفیت و حساسیت به سرما به سه دستهی اصلی مکزیکی، گواتمالایی و هندی تقسیم میشوند. محبوبترین نوع آووکادو Hass نام دارد که دارای پوستی زمخت و برجسته است و رنگ قهوهای تیره دارد.
یکی دیگر از انواع معمول آووکادو، Fuerte نام دارد که کمی بزرگتر از نوع قبلی است و دارای پوستی صاف به رنگ سبز تیره و بیشتر شبیه گلابی است. وزن آووکادو بر اساس نوع آن از ۲۰۰ تا ۱۳۰۰ گرم متفاوت است.
رنگ بخش خوراکی این میوه،متمایل به زرد و سبز است و علاوه بر مزهی منحصر به فرد، کمی حالت کرهای دارد. پوست و هستهی آن غیر قابل خوردن است.

خواص آووکادو
آووکادو مانع ایجاد و رشد سرطان پروستات میشود. تحقیقات متعدد نشان دادهاند که ترکیبات موجود در آووکادو قادر به یافتن سلولهای سرطانی در دهان هستند. این ترکیبات، سلولهای سرطانی را بدون آسیب رساندن به سلولهای سالم، از بین میبرند. آووکادو مانند روغن زیتون دارای اسید اولئیک است که در پیشگیری از سرطان سینه جلوگیری میکند.
مراقبت از چشم
دژنراسیون ماکولا یک بیماری مرتبط با چشم است که موجب تاری، کاهش یا حتی نابینایی میشود. مواد مغذی آووکادو در برابر این بیماری و آب مروارید مقاوم هستند.
از دیگر خواص آووکادو، کاهش سطح کلسترول خون را میتوان نام برد. در مطالعهای، ۴۵ داوطلب پس از خوردن آووکادو به مدت یک هفته، به طور متوسط ۱۷ درصد کاهش کلسترول را تجربه کردند.
تأمین فولات مورد نیاز بدن
یک واحد آووکادو در روز، ۲۳ درصد از فولات مورد نیاز بدن را تأمین میکند. فولات علاوه بر کاهش میزان ابتلا به بیماریهای قلبی، برای کاهش خطر سکته مغزی هم موثر است. این ماده همچنین برای بارداری سالم از اهمیت ویژهای برخوردار است. مصرف مناسب فولات، خطر سقط جنین و نقص لوله عصبی را کاهش میدهد.

غذاهای حاوی فولات از جمله میوه آووکادو، به کاهش خطر افسردگی کمک میکنند. فولات از ایجاد هموسیستئین جلوگیری میکند. این ماده موجب کاهش گردش خون و تحویل مواد مغذی به مغز میشود. همچنین باعث اختلال در تنظیم خلق و خو، خواب و اشتها میشود. آووکادو از این علایم جلوگیری خواهد کرد.
ویتامینهای موجود در آووکادو
ویتامین E و چربیهای غیر اشباع موجود در آووکادو نیز برای قلب مفید هستند. این ماده غذایی، بهترین منبع میوهای ویتامین E است. ویتامین E جزو ویتامینهای ضروری بدن محسوب میشود که موجب پیشگیری در مقابل بسیاری از بیماریها شده و به حفظ سلامت کلی بدن کمک میکند.
مطالعات متعدد نشان داده است که به طور عمده رژیمهای غذایی حاوی میوه مانند آووکادو، به کاهش خطر ابتلا به چاقی، دیابت، بیماریهای قلبی کمک کند. در عین حال باعث روشن شدن پوست، سلامت مو، افزایش انرژی و کاهش وزن میشود.
بیشتر کالری موجود در آووکادو از چربی نشأت میگیرد. اما این میوه پر از چربیهای سالم و سودمند است که به افزایش انرژی و نشاط کمک میکند. مغز انسان در هنگام مصرف چربی، سیگنالی برای خاموش کردن اشتها دریافت میکند. خوردن چربی باعث کاهش مصرف کربوهیدرات میشود. در نتیجه کمک میکند تا سطح قند خون پایدار بماند.
نیمی از آووکادو حدود ۲۵ درصد از نیاز روزانه بدن به ویتامین K را فراهم میکند. این ویتامین اغلب نادیده گرفته میشود؛ اما برای سلامت استخوان ضروری است. وجود ویتامین K در رژیم غذایی، میتواند سلامت استخوان را با افزایش جذب کلسیم و کاهش دفع آن از طریق ادرار، حفظ کند.

فیبر و خواص آووکادو
خوردن غذاهای حاوی فیبر طبیعی باعث جلوگیری از یبوست، حفظ سلامت دستگاه گوارش و کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ میشود. فیبر، حرکات روده را منظم و سموم بدن را به طور روزانه دفع میکند.
پتاسیم جزو موادی است که بیشتر مردم به اندازه کافی از آن بهره نمیبرند. پتاسیم موجود در آووکادو بسیار زیاد است. ۱۰۰ گرم آووکادو حاوی ۱۴ درصد از نیاز روزانه به پتاسیم را برآورده میکند. پتاسیم موز تنها ۱۰ درصد از نیاز روزانه را فراهم میکند. وجود پتاسیم باعث کاهش فشار خون میشود که یک عامل مهم خطر برای حملات قلبی، سکته مغزی و نارسایی کلیه است.
مواد مغذی آووکادو
یک پنجم از آووکادو به طور تقریبی ۴۰ گرم شامل ۶۴ کالری انرژی، ۶ گرم چربی، ۳.۴ گرم کربوهیدرات، حدود یک گرم قند، ۳ گرم فیبر میشود. این میوه، منبعی سرشار از ویتامین B6، ویتامین C، ویتامین E و ویتامین K است. همچنین مقادیری ریبوفلاوین، نیاسین، فولات، منیزیم، پتاسیم، بتاکاروتن و اسید چرب امگا ۳ دارد.

خواص آووکادو در رژیم غذایی
برای تشخیص رسیده بودن آووکادو، آن را به آرامی فشار دهید. اگر کمی نرم بود رسیده است. اما اگر پوست سفتی داشت، باید چند روز نگهداری شود. برای سرعت بخشیدن به روند رسیدن، آن را در یک کیسه کاغذی کنار موز قرار دهید.
میتوان از آووکادوی رسیده به جای کره در صبحانه یا سس برای ساندویچ استفاده کرد. همچنین غذای مناسب و خوشمزهای برای نوزادان محسوب میشود. از آووکادوی نارس هم میتوانید در سالاد استفاده کنید.
این میوه را در اشکال مختلفی از جمله روغن میتوان استفاده کرد. از روغن آووکادو میتوان برای پخت و پز یا مرطوب کردن پوست و مو بهره گرفت. همچنین یک عنصر محبوب در محصولات مرطوب کننده مانند ماسک صورت محسوب میشود.
برای نگهداری آووکادو پس از برش دادن، سطح آووکادو را با مقداری روغن زیتون یا لیمو ترش آغشته کرده و در یخچال قرار دهید.
مطالب وبسایت جالینو از معتبرترین منابع خارجی ترجمه میشود و جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد. پیش از استفاده از این مطالب حتما با پزشک خود مشورت کنید.