خواص هویج

هویج ریشهای خوراکی است. این گیاه بومی قاره آسیا بوده و در کشورهای غربی ارزش ویژهای دارد. زیرا آن را به عنوان گیاهی طبی و بهترین و ارزشمندترین رژیم غذایی میشناسند. تا جایی که هلند، هویج را به عنوان یکی از غذاهای ملی خود ثبت کرده است. برای دانستن فواید و خواص هویج با جالینو همراه باشید.
خواص هویج
در مطالعهای در آزمایشگاه ادینبورگ اسکاتلند که به منظور نشان دادن ارزش درمانی و دارویی هویج صورت گرفت؛ مشخص شد که اگر به مدت ۳ هفته، روزی ۲۰۰ گرم هویج خام مصرف شود، میزان کلسترول تا ۱۱ درصد کاهش مییابد. کلسترول بالا عامل مهمی برای شکلگیری بیماریهای قلبی است. از آنجا که مصرف هویج به طور منظم، سطح کلسترول را کاهش میدهد، برای جلوگیری از مشکلات مربوط به قلب، گیاهی مفید به شمار میرود.
گروهی از دانشمندان سوئدی و ایتالیایی نیز کشف کردند که خوردن ریشهی سبزیجات، میتواند احتمال حمله قلبی را کاهش دهد.
هویج به طور متوسط حدود ۳ میلیگرم بتاکاروتن دارد. مصرف بتاکاروتن با کاهش خطر ابتلا به سرطانهای متعدد به ویژه سرطان ریه، ارتباط دارد. محققان بریتانیایی کشف کردند که افزایش مصرف بتاکاروتن از ۱.۷ تا ۲.۷ میلیگرم در روز، تا ۴۰ درصد باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان ریه میشود.
هویج و بهبود بینایی
دژنراسیون ماکولا یک بیماری چشمی در سالمندان است. این بیماری باعث تاری دید و کاهش تدریجی یا ناگهانی دید میشود. افرادی که بتاکاروتن بیشتری مصرف میکنند، خطر ابتلا به بیماری دژنراسیون ماکولا در آنان تا ۴۰ درصد کاهش پیدا میکند.
همچنین از آنجا که هویج سرشار از بتاکاروتن است و این ماده در بدن تبدیل به ویتامین A میشود، هویج برای بهبود بینایی از جمله شب کوری مناسب است. خوردن یک هویج در روز، خطر ابتلا به سکته مغزی را تا ۶۸ درصد کاهش می دهد. بین هویج ارگانیک و گلخانهای تفاوتی از نظر ویتامین و ارزش غذایی وجود ندارد.
کاهش خطر ابتلا به سرطان
از دیگر خواص هویج میتوان به فیبر آن اشاره کرد. هویج غنی از فیبر است که همین مورد، خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را تا ۲۴ درصد کاهش میدهد. مطالعه دیگری نشان میدهد زنانی که هویج خام مصرف میکنند، خطر ابتلا به سرطان سینه در آنان نسبت به زنانی که اصلا هویج نمیخورند، ۵ تا ۸ برابر کمتر میشود.
هویج به دلیل وجود کاروتنوئید، برای تنظیم قند خون مناسب است. کاروتنوئید بر روی انسولین تأثیر میگذارد و قند خون را پایین میآورد.
برخی از پروتئینها در میوهها یا سبزیجات، باعث واکنش آلرژیک میشوند. این پروتئینها شباهت بسیاری با پروتئینهای آلرژیک موجود در گردههای گل دارند. اگر شما به گرده درخت توس (غان) یا گرده گیاه درمنه حساس هستید، ممکن است به هویج هم واکنش نشان دهید. این آلرژی باعث میشود که دهان دچار خارش یا سوزش شود. در برخی افراد ممکن است، تورم گلو یا شوک شدید آلرژیک اتفاق افتد.
هویج، ریشهای گیاهی، ترد، کم کالری، غنی از مواد مغذی و دارای طعمی شیرین است. این گیاه مزایای بسیاری برای سلامت قلب، چشم، بهبود هضم و همچنین کاهش خطر ابتلا به سرطان دارد. انواع مختلف هویج در رنگها، ابعاد و شکلهای مختلف وجود دارد که هر یک از آنها یک رژیم غذایی سالم هستند.
مطالب وبسایت جالینو از معتبرترین منابع خارجی ترجمه میشود و جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد. پیش از استفاده از این مطالب حتما با پزشک خود مشورت کنید.