سبزی و صیفی‌جات

خواص لوبیا سبز

لوبیا سبز غنی از ویتامین K و مناسب برای استخوان

لوبیا سبز منبع غنی از ویتامین A، ویتامین C، ویتامین K، اسید فولیک و فیبر است. بیش از ۱۳۰ نوع لوبیا سبز وجود دارد. لوبیا سبز از حیث مزایای تغذیه‌ای، مشابه نخود فرنگی و بامیه است. برای خواندن فواید و خواص لوبیا سبز با جالینو همراه باشید. 

خواص لوبیا سبز

مصرف انواع میوه‌ها و سبزیجات می‌تواند به کاهش خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها کمک کند. بسیاری از مطالعات نشان داده‌اند که خوردن غذاهای گیاهی مانند لوبیا سبز و افزایش آن در رژیم غذایی، خطر ابتلا به چاقی، دیابت، بیماری‌های قلبی و مرگ و میر کلی را کاهش می‌دهد. مصرف میوه‌ها و سبزیجات باعث افزایش سلامت، افزایش انرژی و کاهش وزن می‌شود.

اگر قصد استفاده از لوبیا کنسروی را دارید، بهتر است قبل از مصرف آن را بشویید. این کار باعث می‌شود سدیم آن تا ۴۱ درصد کاهش یابد. برای استفاده از بیشترین مقدار مواد مغذی و کمترین میزان سدیم، تنها لوبیا سبز تازه یا یخ‌زده را برای پخت و پز انتخاب کنید.

خواص لوبیا سبز

لوبیا سبز حاوی مقدار زیادی کلروفیل است. کباب کردن گوشت در دمای بالا باعث ایجاد ترکیبات سرطان‌زا می‌شود و کلروفیل می‌تواند اثر آن را کاهش دهد. افرادی که به غذاهای کبابی علاقه‌ی بیشتری دارند؛ برای کاهش خط ابتلا به سرطان باید از سبزیجات سبز بیشتری استفاده کنند.

خواص لوبیا سبز در زمان بارداری

طبق پژوهش دانشکده پزشکی هاروارد، زنانی که در کودکی منابع گیاهی آهن‌دار بیشتری را مثل اسفناج، لوبیا، کدو و لوبیا سبز مصرف کرده‌اند؛ شانس باروری بیشتری دارند. ارتباط مستقیمی بین افزایش باروری و مصرف آهن وجود دارد. ترکیب مواد غذایی آهن‌دار با مواد غنی از ویتامین C مانند گوجه فرنگی، فلفل دلمه‌ای یا انواع توت‌ها می‌تواند جذب آهن را بهبود بخشد.

مصرف اسید فولیک در دوران بارداری برای محافظت از جنین در برابر نقص لوله عصبی لازم است. یک فنجان (۱۵۰ گرم) لوبیا سبز حدود ۱۰ درصد نیاز روزانه اسید فولیک و ۶ درصد آهن را فراهم می‌کند.

خواص لوبیا سبز

افسردگی

مصرف روزانه فولات، می‌تواند به درمان افسردگی کمک کند. مصرف فولات مناسب مانع افزایش هموسیستئین در بدن می‌شود. هموسیستئین بیش از حد می‌تواند از رسیدن خون و سایر مواد مغذی به مغز جلوگیری کند. همچنین با تولید هورمون‌های حساسی مانند سروتونین، دوپامین و نوراپی نفرین که باعث تنظیم خلق و خوی، خواب و اشتها می‌شود، تداخل دارد.



سلامت استخوان

مصرف کم ویتامین K با افزایش خطر شکستگی استخوان همراه است. مصرف کافی ویتامین K باعث بهبود سلامت استخوان‌ها، بهبود جذب کلسیم و کاهش دفع کلسیم از طریق ادرار می‌شود. یک فنجان یا ۱۵۰ گرم لوبیا سبز، ۱۴/۴ میکروگرم ویتامین K یا ۲۰ درصد از نیاز روزانه این ویتامین را تأمین می‌کند. این مقدار علاوه بر این، ۴ درصد از نیاز روزانه یک فرد برای کلسیم را نیز فراهم می‌کند.

به یاد داشته باشید که تنها ویتامین‌ها، مواد معدنی یا آنتی اکسیدان‌ها برای بدن کافی نیستند و سبزیجاتی مانند لوبیا سبز، بخش مهمی از رژیم غذایی ما را می‌سازند. اثبات شده است که جداسازی این مواد مغذی و استفاده از آن‌ها به صورت مکمل‌های غذایی، نتایج مشابهی نخواهد داشت. بهتر است آنها را در یک رژیم غذایی سالم و متنوع مصرف کنید.

خواص لوبیا سبز

سایر خواص لوبیا سبز

۱۵۰ گرم لوبیا سبز خام ۲/۶ گرم فیبر دارد. لوبیا سبز پخته شده، دارای ۴ گرم فیبر حل‌شدنی است. این فیبر می‌تواند موجب کاهش LDL یا کلسترول بد شود. همچنین از طریق کاهش فشار خون و کاهش التهاب، باعث سلامت قلب می‌شود.

طبق توصیه‌های انجمن قلب امریکا، مصرف بیش از ۱۵۰۰ میلی‌گرم سدیم در روز توصیه نمی‌شود. لوبیا سبز به طور طبیعی سدیم کمی دارد. یک فنجان آن تنها حاوی ۶/۶ میلی‌گرم سدیم است. سدیم بیش از حد در رژیم غذایی ممکن است فشار خون شما را افزایش دهد. فشار خون بالا با افزایش خطر بیماری قلبی و سکته مغزی همراه است.

پروتئین نیز برای سلامت سیستم ایمنی، ضروری است. پروتئین‌های گیاهی، پروتئین‌های کاملی نیستند؛ بدین معنی است که آن‌ها حداقل یکی از اسیدهای آمینه مورد نیاز بدن شما را ندارند. اما پروتئین‌های گیاهی هنوز هم سودمند هستند. آن‌ها می‌توانند با ترکیب سایر پروتئین‌ها به نسخه‌ای کامل دست یابند. یک فنجان لوبیا سبز خام حدود ۲ گرم پروتئین دارد.

مواد مغذی لوبیا سبز

یک فنجان (۱۵۰ گرم) لوبیا سبز شامل ۲۸ کالری انرژی، ۰/۵۵ گرم چربی، ۵/۶۶ گرم کربوهیدرات، ۲/۶ گرم فیبر، ۱/۹۴ گرم قند، ۱/۴۲ گرم پروتئین و مقادیری کلسیم، آهن، فسفر و پتاسیم است.

لوبیا سبز تازه باید ترد و به رنگ سبز روشن باشد. نگهداری آن‌ها در یک کیسه پلاستیکی و در فریزر، باعث حفظ تازگی آن می‌شود. در هنگام آشپزی، لوبیا سبز یخ زده را بلافاصله در آب جوش نیندازید یا در تهیه غذا استفاده نکنید. ابتدا آن را در مقدار کمی آب قرار داده و پس از باز شدن یخ آن، استفاده کنید.

خواص لوبیا سبز

مضرات لوبیا سبز

افرادی که داروهای ضد انعقاد خون مصرف می‌کنند، نباید به طور ناگهانی مقدار ویتامین K دریافتی خود را تغییر دهند. ویتامین K نقش مهمی در لخته شدن خون دارد.

لکتین نوعی پروتئین است که کربوهیدرات را به هم متصل می‌کند. لکتین در انواع لوبیا، از جمله لوبیا سبز وجود دارند. این نوع پروتئین می‌تواند مشکلاتی برای دستگاه گوارش بدن ایجاد کند. پختن لوبیا سبز، میزان لکتین را کاهش می‌دهد.

لوبیا سبز کلسترول ندارد. گرچه بدن شما برای رشد سلولی نیاز به مقداری کلسترول دارد، اما میزان زیاد کلسترول مضر است. کلسترول بالا منجر به ایجاد ذخایر چربی در شریان‌ها می‌شود. این اتفاق باعث افزایش احتمال سکته قلبی یا سکته مغزی می‌شود.

مطالب وب‌سایت جالینو از معتبرترین منابع خارجی ترجمه می‌شود و جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد. پیش از استفاده از این مطالب حتما با پزشک خود مشورت کنید.

منبع
MNThealthline

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مطالب مشابه
بستن
دکمه بازگشت به بالا