آجیل و خشکبارمیوه خشک

خواص خشکبار و میوه خشک شده

میوه خشک شده، غنی از کالری و منبع طبیعی انرژی

میوه خشک شده یا به طور کلی خشکبار، مزایای بیشتری نسبت به میوه‌های تازه دارد. نخست قابلیت نگهداری به مدت طولانی‌تر و دوم امکان حمل آسان‌تر آن است. در ادامه با خواص خشکبار و میوه خشک شده آشنا می‌شویم. با جالینو همراه باشید.میوه خشک شده، میوه‌ای است که تقریبا تمام آب آن از طریق روش‌های خشک کردن گرفته شده است. میوه‌هایی مثل انبه، آناناس، موز و سیب هم می‌توانند خشک شوند. اگر نگران وزن خود هستید یا رژیم غذایی خاصی دارید، نباید در استفاده از خشکبار زیاده‌روی کنید. میزان کالری میوه خشک شده نسبت به میوه تازه، بیشتر است.

خواص خشکبار و میوه خشک شده

خواص خشکبار و میوه خشک شده

برخی از خشکبار شامل قندهایی هستند که در فرایند خشک شدن به آن اضافه شده‌اند و باعث افزایش کالری می‌شوند. خشکبار بدون مواد افزودنی فواید بسیاری برای سلامتی دارد. میوه خشک شده به طور معمول فیبر بیشتری نسبت به همتایان تازه‌ی خود دارد. فیبر نه تنها به دستگاه گوارش بدن کمک می‌کند، بلکه در پیشگیری از چاقی، بیماری‌های قلبی و برخی از انواع سرطان نیز موثر است.

به عنوان مثال، برگه زردآلو یا همان قیسی در هر پیمانه ۶/۵ گرم فیبر دارد. در حالی که هر پیمانه زردآلوی تازه، تنها حاوی ۳/۱ گرم فیبر است. یک پیمانه کشمش، ۵/۴ گرم فیبر دارد اما در مقابل، یک پیمانه انگور بی دانه فقط ۱/۴ گرم فیبر را در خود جای داده است.

برگه زردآلو

مطالعات نشان می دهد که خوردن کشمش، فشار خون را پایین نگه می‌دارد، قند خون را کنترل می کند، کلسترول خون را کاهش می‌دهد، منجر به افزایش انرژی بدن می‌شود و خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کم می‌کند. آلو خشک نیز ملین است و یبوست را رفع می‌کند. آلو خشک یا آلو بخارا همان آلو سیاه یا آلو برقانی خشک شده است.

بر اساس مطالعات، از خواص خشکبار و میوه خشک شده، می‌توان به آنتی اکسیدان‌های متنوع آن اشاره کرد. فنول، نوعی آنتی اکسیدان است که در خرما و انجیر، بیشتر از سایر میوه‌ها یافت می‌شود. پلی‌فنول‌های گیاهی برای مبارزه با بیماری‌های قلبی، سرطان، پوکی استخوان و دیابت مفید هستند.

خرما و انجیر خشک

مواد مغذی در خشکبار

به این دلیل که بیشتر آب این میوه‌ها خشک شده و به خشکبار تبدیل می شوند، مواد مغذی آن‌ها متراکم می‌شود. میوه‌های خشک شده مانند قیسی، کشمش، آلو خشک و انجیر خشک حاوی مقادیر بالایی از بتاکاروتن، ویتامین E، نیاسین، آهن، منیزیم، پتاسیم و کلسیم هستند. همچنین سرشار از کالری و قند طبیعی مثل گلوکز و فروکتوز هستند. میزان قند کشمش ۵۹ درصد، خرما ۶۵ درصد، آلو بخارا ۳۸ درصد، قیسی ۵۳ درصد و انجیر خشک ۴۸ درصد اعلام شده است. حدود ۲۲ تا ۵۱ درصد از این مقدار را فروکتوز تشکیل می‌دهد که می‌تواند عامل افزایش قند خون باشد.

میزان چربی خشکبار بسیار پایین است و همچنین کالری قابل توجهی دارد. میوه خشک شده، منبع طبیعی انرژی برای ورزشکاران به شمار می رود. این نکته را در نظر داشته باشید که با توجه به میزان کالری هر کدام از خشکبار، مصرف خود را کنترل کنید. خوردن مقدار زیادی خشکبار، توصیه نمی‌شود اما بسیار سالم‌تر و مغذی‌تر از اسنک، چیپس و غذاهای فرآوری شده است.

مطالب وب‌سایت جالینو از معتبرترین منابع خارجی ترجمه می‌شود و جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد. پیش از استفاده از این مطالب حتما با پزشک خود مشورت کنید.

منبع
LiveStronghealthline

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا