
آجیلها خوراکیهایی فوقالعاده سالم به شمار میروند. نه تنها پسته، بلکه تمام آجیلها بسیار خوشمزه هستند. پسته از حیث طبقهبندی، جزو میوهها به حساب میآید و به صورت درخت رشد میکند. پسته حاوی چربیهای سالم و منبع خوبی از پروتئین، فیبر و آنتی اکسیدان است. همچنین برای کاهش وزن و سلامت قلب و روده نیز مفید است. برای آگاهی از فواید و خواص پسته با جالینو همراه باشید.
خواص پسته
پستهها یک میان وعده غذایی بدون کلسترول هستند. مقدار پروتئین آنها به اندازه دانه سویا است. یک مشت پسته بیش از ۱۰ درصد از نیاز روزانهی فیبر خوراکی، ویتامینها و مواد معدنی و ضروری بدن را تأمین میکند. این مقدار پسته همچنین به اندازه نیمی از یک موز، پتاسیم دارد. جالب است بدانید که پسته از هفت هزار سال پیش از میلاد استفاده میشده است. این ماده غذایی امروزه در بسیاری از غذاها، از جمله بستنی و دسر، محبوب است.
پسته حاوی چربی غیر اشباع است که با کاهش سطح کلسترول و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی مرتبط است. شواهد علمی نشان میدهد که خوردن ۴۰ گرم آجیل به خصوص پسته در روز، میتواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش دهد. پسته میتواند سطح قند خون را پایین نگه دارد که خود عامل مهمی در جلوگیری از دیابت است.
پسته غنی از آنتی اکسیدان
آنتی اکسیدانها برای سلامتی شما حیاتی هستند. آنها از آسیب سلولی جلوگیری میکنند و نقش مهمی در کاهش خطر بیماریهایی همچون سرطان دارند. در میان مغزها، پسته دارای بالاترین میزان لوتئین و زاکسانتین است. این دو ماده نوعی آنتی اکسیدان هستند که برای سلامت چشم بسیار اهمیت دارند. آنها از چشمها در برابر آسیبهای ناشی از نور آبی و دژنراسیون ماکولا (یک بیماری چشمی در سالمندان) محافظت میکنند. جالب است بدانید که آنتی اکسیدانهای موجود در پسته، در طول فرایند هضم در معده، به راحتی جذب بدن میشوند.
پروتئین و فیبر زیاد، از خواص پسته
علیرغم اینکه خوردن آجیل، مزایای بسیار زیادی دارد، اما به طور معمول کالری زیادی هم دارد. خوشبختانه پسته، نسبت به سایر مغزها از جمله گردو، کالری کمتری دارد. در عین حال، مقدار پروتئین بیشتری را هم شامل میشود. ۲۰ درصد از وزن پسته را پروتئین تشکیل میدهد و در مغزها تنها بادام درختی، پروتئین بیشتری نسبت به پسته دارد. مزیت دیگر پسته، میزان اسید آمینه آن است. اسیدهای آمینه موجود در آجیل، بسیار ضروری هستند؛ زیرا بدن شما نمیتواند آنها را تولید کند و این نوع اسید آمینه را باید از رژیم غذایی خود دریافت کنید.
پسته علیرغم اینکه انرژی زیادی دارد اما به دلیل وجود همین پروتئین و فیبر، باعث ایجاد احساس سیری و کاهش اشتها میشود. یکی از عواملی که پسته موجب کاهش وزن میشود این است که چربی آن به طور کامل جذب نمیشود. مطالعات نشان دادهاند که بخشی از محتوای چربی پستهها در دیواره سلولی خود به دام میافتد و به این ترتیب از هضم آن در روده جلوگیری میشود.
از دیگر خواص پسته میتوان به مقدار فیبر بالای آن اشاره کرد. فیبر خوراکی به طور معمول در دستگاه گوارش حرکت میکند و بدون اینکه هضم شود، دفع میشود. اما برخی از انواع فیبرها به وسیلهی باکتریهای مفید روده شما، هضم میشوند. این باکتریها، فیبر را به اسیدهای چرب زنجیره کوتاه تبدیل میکنند. این نوع اسید چرب میتواند در کاهش خطر ابتلا به اختلالات گوارشی، سرطان و بیماریهای قلبی مفید باشد.
خواص پسته در کاهش میزان کلسترول و قند خون
پسته میتواند کلسترول خون را کاهش دهد و فشار خون را بهبود ببخشد. یک مطالعه چهار هفتهای بر روی افراد مبتلا به کلسترول بد یا LDL که ۱۰ درصد از کالری روزانهی خود را از پستهها دریافت میکردند، نشان داد که این نوع رژیم غذایی، میزان کلسترول را ۹ درصد کاهش میدهد. یک رژیم غذایی حاوی ۲۰ درصد کالری مرتبط با پسته، میزان کلسترول LDL را تا ۱۲ درصد کاهش میدهد.
مطالعات نشان دادهاند که خوردن پسته میتواند بر قند خون شما تأثیر بگذارد. در آزمایشی دیگر، افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ پس از خوردن دو میان وعده پسته در روز به مقدار ۲۵ گرم، در طی ۱۲ هفته، ۹ درصد کاهش قند خون را شاهد بودند.
مواد مغذی پسته
۳۰ گرم حدود ۵۰ عدد پسته را شامل میشود که حاوی ۱۵۶ کالری انرژی، ۸ گرم کربوهیدرات، ۳ گرم فیبر، ۶ گرم پروتئین، ۱۲ گرم چربی (۹۰ درصد چربی سالم) است و مقادیری پتاسیم، فسفر و ویتامین B6 دارد.
پسته یکی از خوراکیهای غنی از ویتامین B6 است. ویتامین B6 از چند حیث به ویژه تنظیم قند خون و تشکیل هموگلوبین اهمیت دارد. هموگلوبین، مولکولی است که اکسیژن را در گلبولهای قرمز خون حمل میکند.
از پسته در مصارف گوناگونی میتوان استفاده کرد. با افزودن پستههای سبز و بنفش رنگ در میان وعده، سالاد یا حتی در غذاهایی مثل پیتزا و ماهی، میتوانید دسر یا غذایی زیبا را تزیین کنید.
به طور خلاصه از خواص پسته میتوان دستگاه گوارش سالم، کلسترول پایین، قند خون پایین، کاهش وزن، بهبود بینایی و بهبود رگهای خونی را نام برد. پسته بسیار خوشمزه و خوردن آن سرگرم کننده است. سعی کنید از پستههای مغزشده استفاده نکنید؛ زیرا مغزکردن آنها زمان بیشتری از شما میگیرد و ناخودآگاه مصرف آن را کاهش خواهید داد. پوستههای باقی مانده نیز میزان پسته مصرف شده را نشان میدهند که خود، از لحاظ ذهنی تأثیر به سزایی در کاهش مصرف دارد. وجود پسته در رژیم غذایی، راهی عالی برای بهبود سلامت بدن است.
مطالب وبسایت جالینو از معتبرترین منابع خارجی ترجمه میشود و جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد. پیش از استفاده از این مطالب حتما با پزشک خود مشورت کنید.