سلامت

بهترین مواد غذایی برای سلامت قلب

مارچوبه، حبوبات، شکلات تلخ، اسفناج، ماهی و امگا 3 بهترین خوراکی برای قلب

بیماری‌های قلبی هنوز هم مهم‌ترین علل مرگ و میر به شمار می‌روند. در این مقاله، ۱۵ خوراکی را که در یک رژیم غذایی خوب و مطمئن، موجب حفظ سلامتی قلب می‌شود، معرفی خواهیم کرد. با جالینو همراه باشید.

بهترین مواد غذایی برای سلامت قلب

برای کمک به سالم نگه داشتن قلب و داشتن بدنی سالم، کارهای بسیاری را می‌توانید انجام دهید. چکاپ سالانه، ورزش روزانه، ترک سیگار و کاهش میزان استرس در زندگی، از جمله این اقدامات است. همه این‌ها می‌تواند تاثیر مثبتی بر سلامت قلب شما داشته باشد. اما یکی از ساده‌ترین آن‌ها در تغییر شیوه زندگی و غذاهایی که مصرف می‌کنید خلاصه می‌شود.

در حال حاضر حدود ۶ میلیون نفر با نارسایی قلبی زندگی می‌کنند که حدود نیمی از آنان در عرض ۵ سال از زمان تشخیص بیماری، فوت می‌شوند. خوردن غذاهای پرچرب، کلسترول و سدیم، برای قلب بسیار مضر است. بنابراین، داشتن رژیم غذایی مناسب برای به حداقل رساندن خطر بیماری قلبی، ضروری است.

در این مقاله، برخی از بهترین مواد غذایی برای سلامت قلب را بررسی می‌کنیم تا اطمینان حاصل شود که قلبی قوی و سالم داشته باشید.

۱. مارچوبه

مارچوبه منبع طبیعی فولات است که به جلوگیری از ایجاد نوعی اسید آمینه به نام هموسیستئین در بدن کمک می‌کند. هموسیستئین بالا با افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های مرتبط با قلب و سکته مغزی ارتباط دارد.

۲. انواع لوبیا، نخود، نخود فرنگی و عدس

به طور کلی، حبوبات می‌توانند به طرز قابل توجهی سطح LDL یا کلسترول بد را کاهش دهند. حبوبات همچنین با فیبر، پروتئین و آنتی اکسیدان همراه هستند که همه آن‌ها تاثیر مثبتی بر قلب و سلامت عمومی بدن دارند.

۳. انواع توت

توت‌ها نیز سرشار از آنتی اکسیدان هستند که به کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی کمک می‌کنند. توت منبعی عالی از فیبر، فولات، آهن، کلسیم، ویتامین A و ویتامین C است و چربی بسیار کمی دارد.

توت

۴. کلم بروکلی

برخی مطالعات نشان می‌دهند که مصرف منظم کلم بروکلی بخارپز می‌تواند سطح کلسترول را کاهش دهد و از بیماری‌های قلبی جلوگیری کند.

۵. دانه چیا و تخم کتان

چیا، گیاهی یک ساله و از سرده مریم‌گلی است که آن را برای مصرف دانه می‌کارند. خواص تخم کتان را پیش از این در جالینو بررسی کرده‌ایم. دانه چیا و تخم کتان، منبع غنی گیاهی از اسید چرب امگا ۳ هستند. امگا ۳ آثار مفید بسیاری از جمله کمک به کاهش سطح تری گلیسیرید و کلسترول دارد. همچنین فشار خون را کاهش می‌دهد و از ایجاد رسوب چربی در دیواره رگ‌های خونی جلوگیری می‌کند. امگا ۳ موجب کاهش اختلالاتی می‌شود که می‌تواند منجر به حمله قلبی شود.

۶. شکلات

دانشمندان معتقد هستند که شکلات تلخ خواص بسیاری در برابر تصلب شرایین دارد. زمانی که رسوب چربی درون شریان‌ها ایجاد شود، خطر ابتلا به سکته قلبی و سکته مغزی افزایش می‌یابد. شکلات از سخت شدن رگ‌ها و چسبندگی گلبول های سفید خون به دیواره‌های عروق خونی جلوگیری می‌کند. همچنین مطالعات نشان داده است که افزایش مقدار فلاونول شکلات تیره، علاوه بر خوشمزه‌تر شدن آن، خواص مفید شکلات را از بین نمی‌برد.

شکلات تلخ

۷. قهوه

در مطالعات اخیر عنوان می‌شود که نوشیدن قهوه به طور منظم با کاهش خطر ابتلا به نارسایی قلبی و سکته مغزی ارتباط دارد. با این حال، مهم است توجه داشته باشید که این تحقیقات، تنها می‌تواند ارتباط بین عوامل را بررسی کند و نمی‌تواند علت آن را به طور قطع شناسایی کند.

۸. ماهی

ماهی منبعی سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ و پروتئین است اما چربی اشباع شده زیادی ندارد. افرادی که بیماری قلبی دارند یا در معرض خطر ابتلا به آن هستند، اغلب توصیه می‌شود مصرف امگا ۳ را با خوردن ماهی افزایش دهند. این توصیه به این دلیل است که امگا ۳ ضربان غیر طبیعی قلب را از بین می‌برد و رشد رسوب‌های چربی را در رگ‌ها کاهش می‌دهد.

طبق گفته انجمن قلب آمریکا باید حداقل دو بار در هفته و هر وعده ۱۰۰ گرم ماهی مانند سالمون، شاه ماهی، قزل آلا، ساردین و غیره را مصرف کنید.

۹. چای سبز

یک بررسی در سال ۲۰۱۱ نشان داد نوشیدن چای سبز با کاهش کلسترول همراه است. این بررسی به طور دقیق مشخص نمی‌کند که هر فرد چه میزان چای سبز باید مصرف کند. در سال ۲۰۱۴، تحقیق دیگری بر روی تاثیر نوشیدن چای سبز در افراد مبتلا به فشار خون بالا انجام شد. این تحقیق به این نتیجه رسید که نوشیدن چای سبز با کاهش فشار خون مرتبط است. اما این موضوع که آیا این کاهش فشار خون می‌تواند به جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی کمک کند یا خیر، به نتیجه نرسیده است.

چای سبز

۱۰. آجیل

فندق، بادام درختی، بادام زمینی، گردو، گردو امریکایی و پسته، همگی برای بهبود عملکرد قلب مناسب هستند. این مغزها غنی از پروتئین، فیبر، مواد معدنی، ویتامین و آنتی اکسیدان هستند. گردو مانند ماهی و تخم کتان، سرشار از اسید چرب امگا ۳ است.

۱۱. جگر

از میان تمام گوشت‌های ارگانیک، جگر سیاه، مواد مغذی بیشتری دارد. جگر سیاه مقادیر بسیار زیادی اسید فولیک، آهن، کروم، مس و زینک (روی) دارد که باعث افزایش سطح هموگلوبین خون و در نتیجه کمک به حفظ سلامت قلب می‌شود.

۱۲. بلغور جو دوسر

از آن‌جا که بلغور جو دوسر، فیبر حل‌شدنی بسیاری دارد، می‌تواند به کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی کمک کند. بررسی شواهد نشان می‌دهد غذاهای تهیه شده با جو دوسر، به طرز قابل توجهی کلسترول را بدون هیچ گونه عوارض جانبی کاهش می‌دهند.

۱۳. اسفناج

با استفاده منظم از منابع دارای منیزیم، می‌توانید به حفظ ریتم و ضربان قلب خود کمک کنید. اسفناج یکی از بهترین منابع منیزیم در رژیم غذایی است که مصرف آن، مزایای بسیاری را به همراه دارد.

اسفناج

۱۴. گوجه فرنگی

گوجه فرنگی شامل مواد مغذی زیادی است که می‌تواند قلب ما را سالم نگه دارد. این میوه‌های قرمز کوچک دارای فیبر، پتاسیم، ویتامین C، فولات و کولین هستند که برای قلب مناسب است.

پتاسیم علاوه بر کمک به جلوگیری از بیماری‌های قلبی، عضله و استخوان‌ها را نیز تقویت می‌کند و از تشکیل سنگ کلیه جلوگیری به عمل می‌آورد. دانشمندان معتقد هستند افزایش مصرف پتاسیم و کاهش میزان مصرف سدیم، مهمترین موضوع در رژیم غذایی برای کاهش خطر ابتلا به مشکلات قلبی است.

۱۵. سبزیجات

انجمن قلب امریکا توصیه می‌کند روزانه هشت وعده یا بیشتر، میوه و سبزیجات مصرف کنیم. سبزیجات، کم چربی هستند و کالری کمی دارند اما سرشار از فیبر، مواد معدنی و انواع ویتامین هستند. مقدار مناسب از سبزیجات در رژیم غذایی می‌تواند به کاهش وزن و فشار خون کمک کند.

مطالب وب‌سایت جالینو از معتبرترین منابع خارجی ترجمه می‌شود و جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد. پیش از استفاده از این مطالب حتما با پزشک خود مشورت کنید.

منبع
MNT

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا