سبزی و صیفی‌جات

خواص سبزیجات

سبزیجات سرشار از فیبر و پتاسیم و ضد کلسترول

خوردن سبزیجات، فواید بسیاری دارد. افرادی که میوه و سبزیجات را در قسمتی از رژیم غذایی سالم خود قرار داده‌اند، خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن را کاهش می‌دهند. در این مطلب در جالینو به بررسی برخی خواص سبزیجات و مزایای آن خواهیم پرداخت. سبزیجات حاوی مواد مغذی حیاتی برای حفظ و سلامتی بدن شما هستند.

خواص سبزیجات

داشتن یک رژیم غذایی غنی از میوه ها و سبزیجات، خطر ابتلا به سکته مغزی و در مواردی بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد. این رژیم غذایی خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش می‌دهد و همچنین از سرطان‌های خاصی مانند سرطان دهان، سرطان معده و سرطان روده بزرگ جلوگیری می‌کند.

رژیم‌های غذایی حاوی فیبر مثل میوه و سبزیجات، می‌توانند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را کاهش دهند. از دیگر خواص سبزیجات و میوه‌ها می‌توان به مقادیر بالای پتاسیم آن‌ها اشاره کرد که به عنوان یک رژیم غذایی سالم می‌تواند در کاهش ابتلا به سنگ کلیه و پوکی استخوان موثر باشد. علاوه بر این موارد، خوردن سبزیجات به دلیل کالری کمتر می‌تواند در کاهش مصرف کالری نیز مفید باشد.

از مهم‌ترین خواص سبزیجات می‌توان به کم کالری بودن و چربی کم آن‌ها اشاره کرد. هیچ یک از سبزیجات، کلسترول ندارند. البته به خاطر داشته باشید که سس‌ها و ادویه‌ها می‌توانند چربی، کالری و کلسترول را به سبزیجات اضافه کنند. سبزیجات منبع مهمی برای انواع مواد مغذی از جمله پتاسیم، فیبر خوراکی، فولات (اسید فولیک)، ویتامین A، ویتامین E و ویتامین C به شمار می‌رود. رژیم‌های غذایی حاوی پتاسیم به تنظیم فشار خون کمک می‌کنند.

خواص سبزیجات

سبزیجات حاوی پتاسیم

از سبزیجات حاوی پتاسیم می‌توان به سیب زمینی شیرین، سیب زمینی سفید، لوبیا سفید، فرآورده‌های گوجه فرنگی (رب، سس، آب گوجه فرنگی)، برگ چغندر، لوبیای سویا، لوبیا لیما، کدو تنبل، اسفناج، عدس، لوبیا قرمز و لپه اشاره کرد. همان‌طور که پیش‌تر اشاره شد، فیبر از دیگر خواص سبزیجات است که به کاهش سطح کلسترول خون کمک می‌کند. فیبر در عملکرد مناسب روده اهمیت دارد و یبوست و دیورتیکولوز (زائده‌های دستگاه گوارشی) را کاهش می‌دهد. فولات یا همان اسید فولیک به گلبول های قرمز خون کمک می‌کند.

خانم‌هایی که قصد بارداری دارند و زنان باردار در سه ماهه اول بارداری خود باید به اندازه‌ی کافی فولات یا اسید فولیک که در مکمل‌های غذایی وجود دارد، مصرف کنند. اسید فولیک باعث کاهش خطر نقص لوله عصبی، اختلال اسپینا بیفیدا (بسته نشدن لوله عصبی جنین) و اختلال آنانسفالی (عدم تشکیل قسمتی از مغز و جمجمه) در طی رشد جنین می‌شود.

ویتامین A چشم و پوست را سالم نگه می‌دارد و به محافظت در برابر عفونت‌ها کمک می‌کند. ویتامین E از ویتامین A و از اسیدهای چرب ضروری محفاظت می‌کند. ویتامین C به ترمیم زخم و جراحات کمک می‌کند و لثه و دندان ها را سالم نگه می‌دارد. ویتامین C همچنین در جذب آهن موثر است.

مطالب وب‌سایت جالینو از معتبرترین منابع خارجی ترجمه می‌شود و جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد. پیش از استفاده از این مطالب حتما با پزشک خود مشورت کنید.

منبع
Natural Food Benefits

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا