سبزی و صیفی‌جات

فواید و خواص سیر

سیر به عنوان گیاهی کوچک، شهرت فراوانی دارد. سیر به همراه پیاز، پیاز کوهی و تره‌فرنگی در خانواده سبزیجات آلیوم جای می‌گیرد. این گیاه می‌تواند هر وعده غذایی را به تجربه‌ای سالم و معطر تبدیل کند. سیر به طور وسیعی به عنوان طعم دهنده در پخت و پز استفاده می‌شود. از دیرباز تا کنون از فواید و خواص سیر به عنوان دارو در سراسر تاریخ باستانی و مدرن استفاده شده است. همچنین برای جلوگیری و درمان طیف گسترده‌ای از بیماری‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. با جالینو همراه باشید.

فواید و خواص سیر

از حیث ظاهری، حبه‌های سیر به سمت داخل مرتب شده‌اند که با پوسته‌ای سفید یا صورتی کمرنگ پوشیده می‌شوند. سیر بافتی نرم دارد و به راحتی قابل برش داده شدن یا خرد شدن است. طعم سیر شبیه به هیچ ماده‌ی غذایی دیگری نیست.

سیر خام برای درمان سرفه و سرماخوردگی استفاده می‌شود. در ابتدای ابتلا به سرماخوردگی، دو حبه سیر خرد شده بخورید. این امر به کاهش شدت بیماری سرماخوردگی کمک خواهد کرد.

فواید و خواص سیر

مفید برای بیماران دیابتی

دیابت می‌تواند باعث آسیب به کلیه‌ها، آسیب به عملکرد سیستم عصبی، اختلالات قلبی و حتی منجر به ضعف بینایی شود. عصاره استخراج شده از سیر می‌تواند از بروز این عوارض جانبی در بیماران دیابتی جلوگیری کند. یکی از علل اصلی مرگ و میر در بیماران دیابتی، ضخیم، بزرگ یا سخت شدن غیر طبیعی ماهیچه، دیواره یا میوکارد قلب است. عصاره سیر پتانسیل قابل ملاحظه‌ای برای محافظت از قلب در مقابل دیابت نوع یک دارد.

از فواید و خواص سیر می‌توان به آلیسین اشاره کرد. سیر غنی از آلیسین است که به طور موثر از اکسیداسیون کلسترول بد یا LDL جلوگیری می‌کند. تمام کسانی که سطح کلسترول بالا دارند، باید سیر را در رژیم غذایی روزانه خود داشته باشند.

فواید و خواص سیر در درمان فشار خون

از سایر فواید و خواص سیر می‌توان درمان فشار خون بالا را نام برد. هنگامی که فشار خون بالا می‌رود، آلیسین موجود در سیر، رگ‌های خونی را شل کرده و از تجمع پلاکت‌ها جلوگیری می‌کند. عصاره سیر موجب بهبود پروتئین‌های چربی خون، تقویت آنتی اکسیدان خون و کاهش قابل توجه فشار خون می‌شود. به عبارت دیگر، عصاره سیر باعث کاهش سطح کلسترول و همچنین فشار خون در بیماران مبتلا به فشار خون بالا خواهد شد.

افزودن سیر به رژیم غذایی روزانه در از بین بردن بسیاری از انواع مشکلات گوارشی موثر است. این گیاه به هضم مناسب و عملکرد طبیعی روده‌ها کمک می‌کند. حتی هر گونه تورم در معده ممکن است با خوردن سیر درمان شود.

سیر غنی از مواد مغذی مانند سلنیوم، و ویتامین C است که به درمان عفونت‌های چشم کمک شایانی می‌کند.

فواید و خواص سیر

درمان درد گوش

از عصاره این گیاه در درمان درد گوش نیز استفاده می‌شود. سیر دارای خواص ضد ویروس، ضد قارچ و آنتی بیوتیک است. روغن سیر را می‌توانید در خانه تهیه کنید. به این ترتیب که تعدادی حبه سیر را با سیر له کن بفشارید و آن را با مقداری روغن زیتون مخلوط کنید. پس از چند روز نگهداری در دمای اتاق به صورت موضعی برای درد گوش استفاده کنید.

یکی دیگر از مهم‌ترین فواید و خواص سیر درمان بیماری‌های روده‌ای مانند اسهال و کولیت است. نقش این گیاه در از بین بردن کرم‌ها و انگل‌ها فوق‌العاده است. سیر نه تنها بر عملکرد ترکیبات زنده و مفید روده تاثیر نمی‌گذارد؛ بلکه به هضم غذا کمک کرده و باکتری‌های مضر موجود در روده را از بین می‌برد. آنتی بیوتیک موجود در سیر، در درمان عفونت روده تا ۱۰۰ برابر موثرتر از سایر آنتی بیوتیک‌های موجود در بازار عمل می‌کند.

به عنوان درمانی گیاهی از سیر می‌توان بر روی جراحات آلوده استفاده کرد. سیر در فرم غیر خام می‌تواند پوست را تحریک کند. عصاره‌ی سیر را با سه قطره آب مخلوط کنید و بر روی زخم آلوده قرار دهید.

نیمی از مردم جهان از انواع آکنه، چه خفیف یا چه شدید در رنج هستند. سیر به همراه مخلوطی از مواد دیگر مانند عسل یا زردچوبه برای درمان زخم‌های آکنه و حتی جلوگیری از رشد آن قابل استفاده است. این گیاه به عنوان یک پاک کننده و آنتی بیوتیک برای رفع جوش‌های پوستی عمل می‌کند.

ممکن است برای برخی از افراد، طعم یا بوی سیر تازه قابل تحمل نباشد؛ اما لازم به ذکر است که پختن سیر و به طور کلی گرما دادن آن می‌تواند موجب کاهش اثرات ضد التهابی این گیاه شود. البته سیر پخته شده برای درمان آسم بسیار شگفت‌انگیز عمل می‌کند. خوردن یک لیوان شیر به همراه ۳ عدد حبه سیر پخته شده، هر شب قبل از خواب می‌تواند آسم را تحت کنترل خود دربیاورد.

[su_box title=”مقاله مرتبط:” style=”glass” box_color=”#009933″ radius=”2″]خواص سبزیجات[/su_box]

از مهم‌ترین فواید و خواص سیر، پیشگیری از سرطان

سیر برای جلوگیری از سرطان ریه، سرطان پروستات، سرطان پستان، سرطان معده، سرطان راست روده و سرطان روده بزرگ استفاده می‌شود. افرادی که حداقل دو بار در هفته سیر خام مصرف می‌کنند، احتمال ابتلای آنان به سرطان ریه تا ۴۴ درصد کاهش می‌یابد. طبق مطالعات، سیر می‌تواند به عنوان یک عامل پیشگیری کننده برای سرطان ریه و کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات عمل کند.

محققان دانشگاه کارولینای جنوبی گزارش داده اند که سه ترکیب آلی گوگرد در سیر وجود دارد که اثربخشی بسیاری در ریشه کن کردن سلول‌های سرطانی مغز از خود نشان می‌دهند. همچنین در این تحقیق مشخص شده است که ترکیبات تولید شده از این گیاه در طب سنتی، برای کنترل رشد بدخیم سلول‌های تومور مغزی کاربرد دارد.

استفاده از ترکیبات موجود در سیر برای بهبود درمان بیماری آرتروز نقش مهمی دارد. افرادی که در رژیم غذایی خود، میوه و سبزیجات آلیوم به ویژه سیر مصرف می‌کنند، خطر ابتلا به آرتروز زودرس در مفصل ران را از بین می‌برند.

از عصاره سیر همچنین به عنوان درمانی برای نارسایی قلبی می‌توان استفاده کرد. علاوه بر این، از خطرات ناشی از حمله قلبی نیز جلوگیری می‌کند. آسیب کبدی ناشی از الکل، به دلیل مصرف بیش از حد نوشیدنی‌های الکلی در دراز مدت است. دانشمندان سم‌شناس دانشکده بهداشت چین، دریافته اند که ترکیبات موجود در سیر در برابر آسیب‌های کبدی ناشی از مصرف اتانول و به طور کلی الکل، محافظت ایجاد می‌کند.

فواید و خواص سیر

کاهش خطر زایمان زودرس

عفونت‌های میکروبی در دوران بارداری، خطر زایمان زودرس را افزایش می‌دهند. انستیتو بهداشت نروژ بر روی تأثیر مواد غذایی بر عفونت‌های ضد میکروبی و خطر زایمان زودرس مطالعاتی انجام داده اند. این گروه بر اثرات سبزیجات خانواده آلیوم مانند سیر و پیاز و میوه‌های خشک تمرکز کردند. به طور کلی این دو گروه ماده غذایی، یکی از مهم‌ترین مواد برای کاهش خطر زایمان زودرس شناخته می‌شود. مصرف غذا به همراه ترکیبات ضد میکروبی از جمله سیر، با کاهش کلی خطر زایمان زودرس مرتبط است.

اگرچه طبق تحقیقات، خوردن سیر خام بیشترین مزیت را دارد؛ اما سیر پخته شده نیز تقریبا همان مزایا را فراهم می‌آورد. بنابراین با هر شیوه‌ای از خوردن سیر لذت ببرید!

مطالب وب‌سایت جالینو از معتبرترین منابع خارجی ترجمه می‌شود و جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد. پیش از استفاده از این مطالب حتما با پزشک خود مشورت کنید.

منبع
NaturalFoodBenefitsMNT

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مطالب مشابه
بستن
دکمه بازگشت به بالا