میوه

خواص سیب

سیب، نیروگاه تغذیه

اگر روزی یک عدد سیب بخورید، از پزشک بی‌نیاز می‌شوید. جمله‌ای قدیمی که بارها آن را شنیده‌اید. چه چیزی باعث می شود این میوه خاص باشد؟ چه رابطه‌ای بین سیب و سلامتی وجود دارد؟ برای پاسخ این سوالات و دانستن خواص سیب با جالینو همراه باشید. سیب غذایی معجزه آسا است. این میوه دارای ظاهری مدور و فرورفتگی در بالا دارد که به ساقه متصل است. بعضی از سیب‌ها کاملا گرد هستند اما برخی دیگر در قسمت بالا گردتر و در قسمت پایین باریک‌تر هستند. سیب، میوه‌ای سفت و دارای پوستی صاف و درخشان است. رنگ آن می‌تواند قرمز، زرد، سبز یا ترکیبی از این‌ها باشد.

خواص سیب

سیب غنی از آنتی اکسیدان، فلاونوئید و فیبرهای رژیمی است. محققان فرانسوی دریافته‌اند که فلاونوئیدی که تنها در سیب یافت می‌شود، از پوکی استخوان پس از یائسگی در زنان محافظت می‌کند. عنصر بور در این میوه وجود دارد که می‌تواند باعث تقویت و افزایش تراکم استخوان شود.

خواص سیب

نوشیدن روزی یک لیوان آب سیب، تنفس کودکان مبتلا به آسم را آرام‌تر و بهتر خواهد کرد. مطالعه‌ی دیگری نشان داده است که خطر ابتلا به آسم کودکان، در مادرانی که در طول بارداری سیب بیشتری مصرف می‌کردند، کاهش می‌یابد.

جلوگیری از آسیب‌های مغزی

خوردن سیب از سلول‌های مغز در مقابل آسیب‌های مغزی، مرگ سلولی و سکته مغزی جلوگیری می‌کند و موجب بهبود حافظه و در نتیجه پیشگیری از بیماری آلزایمر می‌شود. سیب برای سلامت عصب مفید است و از زوال عقل جلوگیری می‌کند. خوردن سیب در رژیم غذایی روزانه از سلول‌های عصبی در برابر استرس محافظت می‌کند. طبق مطالعه‌ای که طی ۲۸ سال بر روی ۹۲۰۸ نفر در فنلاند انجام شد، محققان دریافتند افرادی که سیب بیشتری می‌خوردند، کمترین سکته مغزی را داشتند.

کاهش کلسترول

پکتین موجود در سیب سبب کاهش کلسترول بد (LDL) می‌شود. افرادی که روزانه دو عدد سیب مصرف می‌کنند، کلسترول خود را به میزان ۱۶ درصد کاهش می‌دهند. بر اساس مطالعه‌ای که بر روی ده هزار نفر انجام شد، افرادی که سیب بیشتری مصرف می‌کردند، خطر ابتلا به سرطان ریه را تا ۵۰ درصد کاهش دادند. محققان بر این باورند که دلیل آن، وجود سطح بالایی از فلاونوئید و کرستین (یکی از آنتی اکسیدان‌ها و رنگ‌دانه‌های زرد) در سیب است.

کاهش خطر ابتلا به سرطان

از دیگر خواص سیب این است که خطر ابتلا به سرطان سینه و سرطان کبد را هم کاهش می‌دهد. همچنین پکتین موجود در این میوه، باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ می‌شود و به حفظ سلامتی دستگاه گوارش کمک می‌کند. مواد موجود در سیب، نیاز بدن به انسولین را کاهش می‌دهد و در کنترل دیابت یاری می‌رساند. تحقیقی دیگر در برزیل نشان داد خانم‌هایی که در رژیم غذایی خود روزانه سه عدد سیب یا گلابی مصرف می‌کنند، نسبت به افرادی که میوه نمی‌خورند، وزن بیشتری کم می‌کنند.

مواد مغذی

به سیب باید لقب نیروگاه تغذیه را اعطا کرد. این میوه تقریبا هیچ نوع چربی، سدیم و کلسترولی ندارد. از سایر خواص سیب می‌توان به این موارد اشاره داشت. ویتامین C، یک آنتی اکسیدان طبیعی و قدرت‌مند است که باعث افزایش مقاومت بدن به عوامل عفونی می‌شود. ویتامین B کمپلکس، در حفظ سلامت گلبول های قرمز خون و سیستم عصبی موثر است. فیبر خوراکی، یک رژیم غذایی با میزان فیبر بالا می‌تواند به جلوگیری از پیشرفت بیماری‌های خاص کمک کند و باعث عدم افزایش میزان کلسترول بد خون شما شود.

خواص سیب

ارزش غذایی سیب

سیب با پوست در هر ۱۰۰ گرم حاوی ۵۲ کیلوکالری انرژی، ۸۵/۵ گرم آب، ۱۳/۸ گرم کربوهیدرات، ۰/۲۶ گرم پروتئین، ۱۰۷ میلی‌گرم پتاسیم، ۱۱ میلی‌گرم فسفر، ۶ میلی‌گرم کلسیم، ۵ میلی‌گرم منیزیم، ۱ میلی‌گرم سدیم و مقادیری آهن، بتاکاروتن، ویتامین A، ویتامین C، ویتامین E، ویتامین K و انواع ویتامین B است.

مضرات سیب

هیچ عارضه‌ی جانبی جدی با مصرف سیب وجود ندارد. اما توجه به این نکات ضروری است. دانه‌های سیب حاوی سمی قدرت‌مند به نام سیانید هستند. خوردن مقدار زیادی از آن‌ها می تواند خطرناک باشد. دانه‌های سیب نباید مصرف شوند.

طبق مطالعه‌ای به رهبری پروفسور دیوید بارتلت در انستیتو دندانپزشکی دانشکده KCL لندن، سیب میوه‌ای نسبتا اسیدی است و تا ۴ برابر بیشتر از نوشابه های گازدار به دندان آسیب می‌رساند. خوردن روزانه یک عدد سیب مشکلی ندارد اما اگر در طول روز تنها سیب مصرف کنید، می‌تواند به دندان آسیب برساند.

بیشتر فیبر و آنتی اکسیدان سیب در پوست آن وجود دارد. علی‌رغم سوء تفاهم‌های عمومی به وجود آمده در مورد آفت کش های موجود بر روی پوست سیب، آزمایش‌ها این مقدار آفت کش بر روی پوست سیب را بسیار کم نشان می‌دهند. انجمن دیابت امریکا، خوردن سیب را برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ منع نمی‌کند و توصیه می‌کند که سیب را با پوست میل کنید و هنگام خرید به دنبال سیب‌های کوچک با قطر حدودا ۶ تا ۷ سانتی متر باشید.

مطالب وب‌سایت جالینو از معتبرترین منابع خارجی ترجمه می‌شود و جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد. پیش از استفاده از این مطالب حتما با پزشک خود مشورت کنید.

منبع
Natural Food BenefitsMNT

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا