
گردو دارای مغزی سخت است و از درخت گردو به دست میآید. هسته گردو از دو قسمت چیندار تشکیل شده است که مانند نیمکرههای مغز هستند. درختان گردو بومی شرق امریکای شمالی هستند، اما اکنون در چین، ایران و در ایالات متحده در کالیفرنیا و آریزونا رشد میکنند. در ادامه با خواص گردو در جالینو همراه باشید.
خواص گردو
گردو منبع مهمی از اسیدهای چرب امگا ۳ به شمار میرود. اسید چرب امگا ۳ دارای مزایای سلامتی فراوانی از جمله حفاظت از قلب و عروق، عملکرد ذهنی بهتر، پاسخ ضد التهابی در آسم، روماتیسم مفصلی و بیماریهای التهابی مانند اگزما و پسوریازیس دارد. گردو حاوی الاجیک اسید است که یک ترکیب آنتی اکسیدان بوده و دارای خواص ضد سرطانی است که به سیستم ایمنی بدن کمک میکند. گردو ملین و برای رفع یبوست سودمند است.
گردو حاوی ویتامینها و مواد معدنی است و بنابراین غذایی عالی برای ساخت عضله محسوب میشود. گردو به بهبود سوخت و ساز بدن کمک میکند و برای بیماران مبتلا به بیماریهای کبدی توصیه میشود.

گردو منبع خوبی از پروتئین و چربی غیر اشباع است. آجیل برای داشتن کالری و چربی زیاد شهرت دارد. با این حال، آنها سرشار از مواد مغذی هستند و چربیهای سالم بدن را تأمین میکنند. ترکیبی از چربیهای سالم، پروتئین و فیبر در گردو باعث افزایش شادابی میشود. گردو میان وعدهای عالی در مقایسه با کربوهیدراتهای ساده خوراکی مانند چیپس و کراکر به شمار میرود.
مصرف طولانی مدت غذاهای گیاهی با کاهش خطر ابتلا به بسیاری از بیماریهای مرتبط با سبک زندگی، رابطه مستقیم دارد. بسیاری از مطالعات نشان میدهد که مصرف بیشتر غذاهای گیاهی از جمله گردو، خطر ابتلا به چاقی، دیابت، بیماریهای قلبی و مرگ و میر کلی را کاهش میدهد. خوردن آن میتواند پوست و موی شما را تقویت کند، انرژی را افزایش و وزن را کاهش دهد.
خواص گردو در سلامت قلب
چربیهای ترانس، چربیهای غیر اشباع هستند که در گردو وجود دارند. این چربیها باعث پایین آمدن سطح کلسترول مضر (LDL) و تری گلیسیرید میشوند. این امر به نوبه خود موجب کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی، سکته قلبی و سکته مغزی میشود.
خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی در افرادی که بیش از چهار بار در هفته، آجیل مصرف میکنند، ۳۷ درصد کمتر از افرادی است که هرگز یا به ندرت از مغزها استفاده میکنند. اداره غذا و داروی ایالات متحده (FDA) تأیید میکند که خوردن ۵۰ گرم آجیل در روز میتواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش دهد.
سنگ کیسه صفرا
در پژوهشی که بر روی بیش از یک میلیون نفر طی ۲۰ سال انجام شده است، مشخص شد زنانی که بیش از ۱۵۰ گرم آجیل در هفته مصرف میکنند، نیاز به عمل جراحی برداشتن کیسه صفرا به دلیل ایجاد سنگ کیسه صفرا در آنان به میزان قابل توجهی کمتر از زنانی است که در هفته کمتر از ۳۰ گرم آجیل میخورند.
خواص گردو در سلامت استخوان
گردو منبع خوبی از مس معدنی است. کمبود مس موجب کاهش تراکم مواد معدنی در استخوان و در نتیجه افزایش خطر پوکی استخوان را به همراه دارد. پوکی استخوان باعث میشود استخوانها ضعیفتر و شکنندهتر شوند و شکسته شدن آن آسانتر میشود. مس نقش مهمی در حفظ کلاژن و الاستین، اجزای تشکیل دهنده ساختار اصلی بدن دارد. بدون وجود مس کافی، بدن نمی تواند بافت آسیب دیده را ترمیم کند.
گردو حاوی مقدار زیادی منگنز است. منگنز با ترکیب کلسیم معدنی و مس برای جلوگیری از پوکی استخوان مناسب است. منیزیم، یکی دیگر از معدنی در گردو، در تشکیل استخوان اهمیت دارد. منیزیم در جذب کلسیم به استخوان کمک میکند.
در آزمایشها ثابت شده است که موشها با کمبود منگنز، بیشتر در معرض تشنج قرار میگیرند. افرادی که مبتلا به صرع هستند نیز سطح منگنز خون پایینتری نسبت به سایر افراد دارند. به تحقیقات بیشتری در این زمینه نیاز است اما اگر ارتباطی بین کمبود منگنز و صرع وجود داشته باشد، ممکن است ترکیبات منگنز بتواند موثر واقع شوند.
شرایط نگهداری گردو
مغزها مقادیر زیادی چربی دارند و برای همین مستعد فاسد شدن هستند. گردو را در یک مکان سرد، تاریک و خشک نگه دارید تا ماندگاری آن افزایش یابد. گردو اگر به خوبی نگهداری شود، برای چند ماه در دمای اتاق، یک سال در یخچال و ۲ سال در فریزر باقی میماند. آجیلهای کهنه ضرری ندارند، اما بعد از مدتی طعم تیزی پیدا میکند که برای افراد ناخوشایند است.
از گردو میتوانید در گرانولا استفاده کنید. گرانولا را میتوانید با ترکیب غلات، خشکبار، آجیل و شیرینکنندههایی همچون عسل یا شکر قهوهای تهیه کنید. همچنین میتوانید از میوه خشک شده، میوه تازه، کشمش، خرما و دانه کتان هم استفاده کنید.
مواد مغذی
۲۸ گرم گردوی خام (به طور تقریبی ۷ عدد گردو) شامل ۱۸۵ کالری انرژی، ۳.۸۹ گرم کربوهیدرات، ۰/۷۴ گرم قند، ۱/۹ گرم فیبر و ۴/۳۲ گرم پروتئین است. همچنین ۴۸ درصد از آن را منگنز، ۲۰ درصد مس، ۱۰ درصد منیزیم، ۱۰ درصد فسفر، ۷ درصد ویتامین B6 و ۵ درصد آهن تشکیل میدهد.
مطالب وبسایت جالینو از معتبرترین منابع خارجی ترجمه میشود و جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد. پیش از استفاده از این مطالب حتما با پزشک خود مشورت کنید.