
بابونه گیاهی کوچک با گلی شبیه به آفتابگردان و رایحهای مشابه سیب است. این گل از دوران باستان توسط مصریها برای کاهش تب و توسط یونانیان با هدف درمان زخم به کار میرفته است. برای مشاهده خواص و نحوه تهیه دمنوش بابونه با جالینو همراه باشید.
خواص بابونه
بابونه امروزه بیشتر به عنوان یک چای گیاهی آرام بخش استفاده میشود. علم مدرن بسیاری از خواص سلامتی بابونه را شناسایی کرده است. بابونه باعث آرامش و راحتی خواب میشود و از این حیث، گزینهی خوبی برای کودکان نیز به شمار میرود. با این حال این گیاه استفادههای بسیاری در درمان افسردگی، اضطراب، آلرژی، سلامت پوست و غیره دارد.
طبق مطالعات، نوشیدن ۱ تا ۳ فنجان دمنوش بابونه در روز، اضطراب و افسردگی را درمان خواهد کرد. در آزمایشی، افراد به مدت ۸ هفته دمنوش بابونه مصرف کردند. نتایج نشان داد که علائم اضطراب تا ۵۰ درصد کاهش مییابد. بابونه میتواند در درمان اضطرابهای خفیف تا متوسط مفید باشد.
سلامت گوارش
بابونه در درمان انواع بیماریهای گوارشی از جمله سندرم روده تحریک پذیر، اسهال و کولیک (قولنج نوزادان) استفاده میشود. ترکیب بابونه و سیب به طرز قابل توجهی اسهال را در کودکان ۶ ماهه تا ۶ ساله کاهش میدهد.
پیشگیری از سرطان
ترکیب گیاهان جینسنگ، چای سبز، پوست و دانه انگور، قارچ ریشی و بابونه، میتواند سرطان پروستات را مهار کند. هر یک از این گیاهان به طور جداگانه خواص ضد سرطانی دارند. اما با ترکیب هم میتوانند مانع از رشد تومور و حمله به بافتهای اطراف شوند.
در گیاه بابونه، مادهای به نام آپیژنین وجود دارد که از رشد سلولهای سرطانی و رساندن خون به تومورهای سرطانی جلوگیری میکند.
دمنوش بابونه
دمنوش بابونه به آرام بخش بودن معروف است و خوردن آن در پایان یک روز طولانی و طاقتفرسا توصیه میشود. به دلیل طعم شیرین آن، نیاز به افزودن شکر یا شیرینکننده ندارد؛ اما بعضی از افراد کمی عسل به آن اضافه میکنند. دمنوش بابونه علاوه بر کمک به کاهش اضطراب، خاصیت ضد التهابی و ضد اسپاسم هم دارد. این چای برای رفع سردرد، مشکلات گوارشی مثل سوزش معده، حالت تهوع و مشکلات قاعدگی در زنان مفید است.
مواد تشکیل دهنده دمنوش بابونه
- ۲ فنجان آب داغ
- ۱ قاشق غذاخوری بابونه تازه یا خشک
- کمی عسل
آب را بجوشانید اما کمی صبر کنید و سپس بابونه را در آن بریزید. زیرا آب جوش ممکن است خواص این گیاه را از بین ببرد. دمنوش بابونه شیرین است اما اگر تمایل دارید کمی عسل به آن اضافه کنید. سپس ۵ دقیقه صبر کرده و بعد میل کنید.
مطالب وبسایت جالینو از معتبرترین منابع خارجی ترجمه میشود و جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد. پیش از استفاده از این مطالب حتما با پزشک خود مشورت کنید.