دمنوشنوشیدنی

دمنوش آویشن

دمنوش آویشن سابقه‌ای طولانی در استفاده به عنوان داروی گیاهی دارد. این گیاه معطر است و خاصیت ضدعفونی کردن و درمان زخم‌ها را به همراه دارد. مبدا اصلی آن به مدیترانه، جنوب اروپا و آسیا باز می‌گردد. آویشن به دلیل عطر و طعم دلپذیر به عنوان چاشنی استفاده می‌شود. برای دانستن دیگر فواید و خواص دمنوش آویشن با جالینو همراه باشید.

دمنوش آویشن

خاصیت پاکسازی آویشن، این چای گیاهی را ویژه کرده است. دمنوش آویشن به بدن کمک می‌کند تا سموم و دیگر عوامل بیماری‌زا را دفع کند. آویشن سرشار از عناصری است که برای سلامت بدن مفید خواهد بود. یک فنجان دمنوش آویشن حاوی کلسیم، آهن، منیزیم، منگنز و پتاسیم است. همچنین مقادیری ویتامین C، ویتامین ب کمپلکس، ویتامین D و کاروتن دارد.

خواص دمنوش آویشن در درمان سرماخوردگی

اگر به سرماخوردگی یا آنفلوانزا مبتلا هستید؛ یک فنجان دمنوش آویشن داغ را که با عسل شیرین شده است، میل کنید. این درمان گیاهی معروف به تقویت سیستم تنفسی کمک می‌کند. همچنین از سرماخوردن سَر جلوگیری می‌کند. دمنوش آویشن به پاک کردن خلط و لایه مخاطی از ریه‌ها و مجاری تنفسی کمک می‌کند. سرفه‌های شدید را نیز از بین می‌برد. قرقره کردن دمنوش آویشن سرد، التهاب گلو را تسکین می‌بخشد.

درمان مشکلات تنفسی

این چای گیاهی در درمان تب و پایین آوردن دمای بدن کمک می‌کند. تنفس در بخار دمنوش آویشن، برای پاکسازی بینی و مجاری تنفسی در برابر عفونت، التهاب و آلرژی های ساده مفید است. این بخار، هوای اتاق بیمار را هم تمیز خواهد کرد. دمنوش آویشن در درمان سینوزیت، تب یونجه و کاهش شدت حملات آسم نیز مفید واقع می‌شود.

دمنوش آویشن سرماخوردگی سردرد حالت تهوع بی خوابی آنفلوانزا
دمنوش آویشن

مشکلات گوارشی

اگر مشکلات گوارشی دارید، دمنوش آویشن مصرف کنید. این چای گیاهی به عضلات معده و آرام کردن اسپاسم روده کمک می‌کند. همچنین در کاهش علایم سندرم روده تحریک پذیر موثر است. یک فنجان از دمنوش آویشن، به کاهش حالت تهوع کمک خواهد کرد. برای افزایش اشتها آن را با زنجبیل ترکیب کنید. این چای گیاهی، انگل و کرم‌های دستگاه گوارش را نابود می‌کند. در عین حال، مخاط اضافی و سموم روده را دفع می‌کند. حتی اسهال را درمان می‌کند.

آرامش اعصاب و تسکین درد با دمنوش آویشن

دمنوش آویشن برای کاهش علایم افسردگی، تغییر خلق و خوی، بی خوابی و خستگی توصیه می‌شود. این دمنوش باید هنگام شیوع سردرد یا میگرن استفاده شود. همچنین می‌توان از آن به عنوان تسکین دهنده برای از بین بردن دردهای عضلانی استفاده کرد.

خواص دمنوش برای بانوان

دمنوش آویشن برای کاهش گرفتگی عضلات در سندرم پیش از قاعدگی یا همان PMS موثر است. این گیاه با تحریک جریان خون در رحم به تنظیم چرخه قاعدگی کمک می‌کند. گیاه آویشن، با بهبود عملکرد کبد و دفع سموم از آن، تولید هورمون را منظم می‌کند. کبد سالم موجب از بین رفتن بوی بد دهان می‌شود.

[su_box title=”مقاله‌های مرتبط:” style=”glass” box_color=”#009933″ radius=”2″]دمنوش اکالیپتوس
دمنوش اسطوخودوس[/su_box]

سلامت مغز و قلب

نوشیدن یک فنجان دمنوش آویشن در روز به محافظت از قلب و مغز کمک می‌کند. آویشن غنی از اسید چرب امگا ۳ است که برای کاهش سطح کلسترول و رساندن مواد مغذی سالم به سلول‌های مغز ضروری است. این دمنوش با تنظیم گردش خون به کاهش فشار خون کمک می‌کند. به این وسیله باعث افزایش مقدار آهن در خون می‌شود و در نتیجه با کم خونی یا آنمی مبارزه خواهد کرد.

مصرف روزانه یک فنجان چای گیاهی آویشن، کمک خوبی برای سیستم ایمنی بدن است. این چای از بدن در برابر عفونت‌های ناشی از میکروب، ویروس، باکتری و قارچ محافظت خواهد کرد. آویشن به بهبودی از بیماری سرعت می‌بخشد. همچنین در درمان عفونت‌های ادراری، کلیه و بی اختیاری موثر است.

استعمال خارجی از دمنوش آویشن

از این دمنوش می‌توان برای شستشوی پوست استفاده کرد. علاوه بر آن، برای تمیز کردن زخم و نیش حشرات هم کاربرد دارد. این چای در از بین بردن خارش پوست و کبودی بدن نیز موثر است.

از آویشن برای از بین بردن انگل و عفونت‌های پا و ناخن می‌توان بهره برد. دمنوش آویشن به کاهش التهاب مفاصل و درد ناشی از آرتریت و روماتیسم کمک می‌کند. یک کمپرس از این دمنوش برای رفع سیاتیک و گرفتگی عضلات، مناسب خواهد بود.

برای رفع قرمزی چشم از دمنوش سرد شده این گیاه استفاده کنید. می‌توانید پارچه‌ای نخی و تمیز را به آن آغشته کرده و با دقت چشم را تمیز کنید. این دمنوش برای تمیز کردن پوست‌های چرب نیز مناسب است. برای رفع آکنه و ضایعات پوستی از آن استفاده کنید. حتی گفته می‌شود چین و چروک روی پوست را کاهش می‌دهد.

عوارض جانبی دمنوش آویشن

اگرچه این گیاه بسیار سالم است و به طور معمول هیچ عارضه‌ای ندارد؛ اما برخی از موارد را باید در نظر گرفت. مصرف بیش از حد هر ماده غذایی مفید می‌تواند اثر بد داشته باشد. زیاده روی در مصرف این دمنوش هم واکنش‌های آلرژیک به همراه خواهد داشت. مصرف مقدار زیاد از دمنوش آویشن باعث استفراغ، سردرد و سرگیجه می‌شود. اگر به گیاهان خانواده نعنا حساسیت دارید، از مصرف دمنوش آویشن بپرهیزید.

استفاده از این چای گیاهی برای زنان باردار و شیرده ممنوع است. زیرا رحم را تحریک می‌کند و خطر سقط جنین را افزایش می‌دهد. اگر در گذشته مشکلات قلبی داشته‌اید یا به زخم‌های گوارشی مبتلا هستید، در مصرف این دمنوش زیاده‌روی نکنید.

دمنوش آویشن سرماخوردگی سردرد حالت تهوع بی خوابی آنفلوانزا
دمنوش آویشن

مواد تشکیل دهنده دمنوش آویشن

  • مقداری برگ، ساقه یا گل آویشن
  • دو قاشق چای خوری آویشن خشک یا چهار قاشق چای خوری آویشن تازه
  • ۲۵۰ میلی‌لیتر آب جوش به ازای هر فنجان
  • عسل به مقدار لازم
  • زمان دم کشیدن: ۱۰ تا ۱۵ دقیقه

طرز تهیه دمنوش آویشن

آب را بجوشانید و آویشن تازه یا خشک شده را در آن بریزید. پس از ۱۰ تا ۱۵ دقیقه دمنوش آویشن آماده خواهد بود. برای شیرین شدن می‌توانید از مقداری عسل استفاده کنید. مصرف روزانه یک یا دو فنجان از این چای گیاهی مناسب است. همچنین می‌توانید از سایر گیاهان نیز در این چای استفاده کنید. به طور مثال رزماری بسیار مناسب است. گیاه رزماری همان فواید و خواص آویشن را به همراه دارد.

مطالب وب‌سایت جالینو از معتبرترین منابع خارجی ترجمه می‌شود و جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد. پیش از استفاده از این مطالب حتما با پزشک خود مشورت کنید.

منبع
The Right Tea

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مطالب مشابه
بستن
دکمه بازگشت به بالا